top of page

Galerie

Přípravné práce


Další přípravná brigáda proběhla ve velice přátelském a romantickém duchu :) Začali jsme se stavbou kulis, takže základy studny jsou již na světě, polský plot se již také pomalu rodí, ale fakt, že po výseku náletů se na tom samém místě uchytily dva metry vysoké kopřivy, nám to trochu stěžoval. Kopřivy jsme ale posekali... no, alespoň nedostaneme revma :)


Bezprostřední okolí hradu je vyčištěné od kopřiv a zbytků náletů. Naše kamenická parta navíc opravila horní část hlavního schodiště. Za pomoci kůlů ve stylu dokumentárních filmů o Egyptě, jsme kývající se mnoha-set-kilové kamenné schody opět usadili na své místo (y) Děti nám pomohly shrabat posekané kopřivy a trávu a také vyčistily okolí hradu od odpadků (nevěřili byste co lidé všechno odhodí do křoví!). Na nádvoří tvrze jsme zlikvidovali další nálety, které by mohli porušit statiku stavby a dvůr je již také posekán. Opravili jsme a očistili i druhé schodiště u sklepení a opravili ty největší díry ve zdi na nádvoří. Dřeva na ohníčky je více než dost, a materiálu na polské ploty také požehnaně.


Při poslední brigádě nám k tomu nám hrála kapela a na nádvoří hradu probíhala zahradní slavnost k 25. výročí založení místní Country kapely. Točilo se pivečko, prostě pohoda jazz :) Večer jsme šli do hospůdky a pak byl ještě ohníček, buřtíčky.. jéje to byla pohoda! :) na příští brigádu můžete jet taky!







Další galerie
bottom of page